fbpx

Kaurismäki-keskiviikot alkavat Korjaamo Kinossa

Korjaamo Kino näyttää Aki Kaurismäen Suomi-trilogian keskiviikkoisin 28.2. alkaen. Trilogian elokuvat ovat kaikki juoneltaan itsenäisiä ja jokainen niistä on ollut mukana Cannesin elokuvafestivaalien kilpailusarjassa. Elokuvat tarkastelevat Suomea vähäosaisten näkökulmasta: ensimmäinen osa kertoo työttömyydestä, toinen asunnottomuudesta ja kolmas yksinäisyydestä.

Keskiviikkona 28.2. klo 18.00 Korjaamo Kinossa näytetään Suomi-trilogian ensimmäinen, Matti Pellonpään muistolle omistettu Kauas pilvet karkaavat (1996). Elokuva kertoo hovimestari Ilonasta (Kati Outinen) ja hänen raitiovaununkuljettajana työskentelevästä miehestään Laurista (Kari Väänänen). Kumpikin joutuu yllättäen työttömäksi ja he joutuvat rakentamaan elämänsä ja yhteiskunnallisen itsekunnioituksensa alusta asti uudelleen.

Ke 6.3. klo 18.00: Mies vailla menneisyyttä (2002)
M (Markku Peltola) saapuu öiseen Helsinkiin, nukahtaa puistonpelkille ja tulee pahasti hakatuksi. Hänet ehditään jo todeta sairaalassa kuolleeksi mutta M herääkin henkiin ja päätyy köyhien asuttamaan konttikylään, kaupungin laitamille. Vähitellen muistinmenetyksestä kärsivän miehen onnistuu rakentaa elämänsä pala palalta uudelleen, hänen löytäessään uusia ystäviä ja rakkaudenkin Pelastusarmeijan upseeri Irmasta (Kati Outinen). Yhteiskunta heittää kuitenkin yhä uusia ongelmia hänen tielleen, koska miehellä ei virkavallan silmissä ole lainkaan henkilöllisyyttä.

Ke 13.3. klo 18.00 Laitakaupungin valot (2006)
Ruoholahden modernissa teollisuusmiljöössä yövartijana työskentelevä Koistinen (Janne Hyytiäinen) on yksinäinen mies, jota työkaverit armotta kiusaavat. Hän unelmoi omasta firmasta ja kertookin asiasta rannan varrella nakkikioskia pitävälle Ailalle (Maria Heiskanen), jolla tuntuu olevan Koistisen tietämättä enemmänkin tunteita yövartijaa kohtaan.

Suomi-trilogian jälkeen Kinossa esitetään työläistrilogia 27.3. alkaen. Työläistrilogiaan kuuluvat Kaurismäen elokuvista Varjoja paratiisissa (1986), Ariel (1988) ja Tulitikkutehtaan tyttö (1990). Vuoden 2023 elokuva Kuolleet lehdet on neljäs osa työläistrilogiaa.

Korjaamo Kino, Töölönkatu 51 A-B, 00250 Helsinki
Normaalihintainen lippu: 12 €
Opiskelija- tai eläkeläislippu: 10 €
Liput myynnissä: korjaamokino.fi