fbpx

Kulttuuritehdas Korjaamo

KAUPUNKIKULTTUURIA, TAIDETTA JA AINUTLAATUISIA TILOJA

Vuonna 2004 perustettu Kulttuuritehdas Korjaamo on elävän kulttuurin koti vanhassa tunnelmallisessa ratikkahallissa Helsingin Töölössä.

SATOJA KULTTUURITAPAHTUMIA VUODESSA

Tuotamme vuosittain noin 400 kulttuuritapahtumaa ja noin 300 yritystapahtumaa ja yksityistilaisuutta. Tapahtumissamme käy vuosittain lähes 200 000 kävijää. Uutuus, ajankohtaisuus ja vuorovaikutus muun maailman kanssa ovat meille tärkeitä arvoja, kun suunnittelemme ohjelmistoamme. Tuottajamme poimivat kotimaisen ja ulkomaisen tarjonnan joukosta esiintyjiä, taiteilijoita ja tuotantoja, joiden kohtaaminen jättää jäljen.

Tärkeä osa Korjaamon toimintaa ovat myös ravintola– ja tilapalvelut, joiden myötä Korjaamo vuokraa tilojaan yritysten ja organisaatioiden itse tuottamien tapahtumien käyttöön. Perinteisten live-tapahtumien tuottamisen lisäksi Korjaamo on myös ansioitunut virtuaali- ja hybriditapahtumien toteuttaja.

RATIKKA GROUP OY

Raoul Grünstein perusti Korjaamon vuonna 2004. Vuosien aikana töölöläinen kulttuuritehdas vakiinnutti paikkansa pääkaupungissa rohkeana taiteen, innovaatioiden ja monipuolisten yhteistyökuvioiden synty- ja kehityspaikkana.

Vuonna 2020 Kulttuuritehdas Korjaamo siirtyi uusille omistajille, joilla on monipuolista osaamista taiteen, viihteen, tapahtumien ja liiketoiminnan alalla.

Uuden Ratikka Group Oy pääomistajana on markkinointi-, tapahtuma-, lisensiointi- ja matkailualan kotimainen perheyhtiö Livson Group, jonka tunnetuimpiin konserniyrityksiin lukeutuvat muiden muassa Muumimaailma Oy ja markkinointitoimisto Lataamo Group. Muut neljä omistajatahoa ovat elokuva- ja televisioalan ammattilainen sekä Red Carpet-festivaalikokonaisuuden perustaja ja taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi, sarjayrittäjä ja mediapersoona Jaajo Linnonmaa, Lataamo Groupin luova johtaja ja monialayrittäjä Wille Niinistö sekä Helsingin ravintolakulttuurin innovatiivinen kehittäjä ja pitkän linjan yrittäjä Kim Heiniö.

Omistajavaihdoksen myötä Korjaamo-kokonaisuudesta kehitetään kaikilta toiminnoiltaan kaupungin mielenkiintoisinta ja palveluiltaan poikkeuksellisen laadukasta kohtaamispaikkaa niin kaupunkilaisille, kulttuuritoimijoille kuin yritysasiakkaillekin.

Korjaamon piha syksyllä

Galleria Hippolyte Korjaamo

Kulttuuritehdas Korjaamo aloitti vuonna 2020 yhteistyön Valokuvataiteilijoiden liiton kanssa, jolloin Korjaamon tiloissa avattiin galleria Hippolyten satelliittigalleria Hippolyte Korjaamo. Hippolyte Korjaamo tuo nykyajan valokuvataiteilijoiden näyttelyt ja sisällöt lähelle Helsinkiläisiä. Galleria sijaitsee Korjaamon aulatiloissa. Vapaa sisäänpääsy.

Tero Puha Varjojen uni
Hippolyte Korjaamo, Tero Puhan valokuvanäyttely kevättalvella 2021. Installaatiokuva: Milla Talassalo

Ratikkamuseo

Korjaamon Vaunusalissa sijaitsee Ratikkamuseo, joka on osa Helsingin kaupunginmuseota. Ratikkamuseossa voit istahtaa vanhaan ratikkaan ja siirtyä hetkessä menneisyyden Helsinkiin. Mielikuvitus pääsee valloilleen kuskin paikalla istuessa, filminpätkiä katsellessa ja vanhoja matkalippuja tutkiessa. Voit myös harjoitella lipun leimaamista vanhan ajan malliin.

Vaunusalissa järjestetään paljon yksityistilaisuuksia, jonka takia poikkeukselliset aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen Ratikkamuseon verkkosivuilta.

Raitiovaunumuseo
Raitiovaunumuseo