fbpx

Anna Järvinen

Liite puuttuu

Ruotsinsuomalainen laulaja-laulunkirjoittaja Anna Järvinen on tullut tutuksi mm. ruotsalaisen Dungen-yhtyeen kanssa levytetyistä sooloalbumeistaan sekä yhdessä Olavi Uusivirran kanssa levytetystä Nuori ja kaunis -hitistä. Suomessa syntynyt, mutta lapsena Ruotsiin muuttanut Järvinen nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2007 kehutulla Jag Fick Feeling -esikoisalbumillaan.

Järvisen runollinen lyriikka, melodiantaju ja sensuelli tulkinta ovat kuin ihanaa juoksuhiekkaa, johon vajoamista ei edes halua vastustella. Kahden kielen ja kulttuurin välissä kasvaneen Järvisen tekstit liikkuvat jossain arkisen ja unenomaisen välimaastossa, pienissä ohikiitävissä hetkissä. Järvisen musiikissa soi kaipaus maailmaan, jota ei ehkä sellaisenaan koskaan ollut, mutta jonka laulut ja niiden esittäjä tekevät todeksi.

Anna Järvinen julkaisi loppuvuodesta 2022 samanaikaisesti kaksi albumia. Musiikillisesti identtisistä albumeista Liila on laulettu suomeksi ja Lila ruotsiksi. Liila / Lila-albumit Anna Järvinen on tehnyt yhdessä Tapio Viitasaaren kanssa, joka on säveltänyt suurimman osan musiikista sekä toiminut albumien tuottajana. Projekti sai alkunsa Gotlannin Fåröstä, jossa Järvinen ja Viitasaari työskentelivät yhdessä Ingmar Bergmanin residenssissä kesällä 2021. Albumien tekstit pohjautuvat Anna Järvisen viime vuonna julkaistuun Uni viime yönä -proosateokseen. Albumilla Viitasaaren luoma konemusiikki ja tanssittavat bassoriffit yhdistyvät Järvisen abstraktisti maalailevaan lauluun.

AIKATAULUT:

20:00 Ovet
21:00 Anna Järvinen

Pyydämme saapumaan ajoissa ruuhkien välttämiseksi.

 

Pohjoismaisten artistien esiintymistä Kulttuuritehdas Korjaamolla tukee Pohjoismaisen Kulttuurirahaston Puls-apuraha jolla kehitetään pohjoismaista kulttuuriyhteistyötä artistien ja eri maiden kulttuuritoimijoiden kesken: https://www.nordiskkulturfond.org/fi/puls