fbpx

Pambikallio + Sepikka + Maa Ilmasta

Yksi viime aikojen kiinnostavimmista ja seuratuimmista tulokkaista, Pauliina Nymanin ja Lauri Kallion muodostama Pambikallio on hurmannut suomenkielisellä psykedeliapopillaan heti ensijulkaisuistaan lähtien. Yhtyeen unenomainen, pehmeä ja leikittelevä soundi kietoo kuulijan tiukasti verkkoonsa. Suloisen ja vastustamattoman ulkokuoren sisältä paljastuu kuitenkin häpeilemätön ja ravisteleva helmi.

Pambikallion musiikillinen maailma on kuin täysin oma sadunomainen mikrokosmos. Yhtyeen utuisen ja kimaltelevan kaikuisan dreampopin rangan ympärille on kasvanut duon käsissä ilahduttavan svengaavat, määrätietoisesti surisevat ja psykedeelisen taianomaiset raajat. Lopputulos on universaalin suvereeni. Kaikki yksityiskohdat ovat loppuunsa asti mietittyjä ja sen huomaa löytäessään yhtyeen musiikista toistuvasti jotain uutta. Pambikallion musiikki on tehty ajatuksella, rakkaudella ja taidolla.

Sepikka -artistinimen takana on The Scenes -yhtyeestäkin tuttu Joni Seppänen, joka päätti omistautua muutama vuosi sitten ainoastaan musiikille. Hän muutti kotikaupungistaan Oulusta Rovaniemelle kirjoittamaan lauluja ja etsimään inspiraatiota Lapin maisemista. Sepikan omaleimaisessa maailmassa samastutaan eläimiin, ylistetään ystävyyttä ja tehdään tarkkanäköisiä havaintoja ihmisistä ja ajastamme. Vahvana pohjavireenä on turhautuminen yhteiskunnan tehokkuusajatteluun ja luonnon hyväksikäyttämiseen.

Sepikan soundi on suuri mutta herkkä kuin puuskittainen myrskytuuli. Seppälän pauhaava pop tuntuu inspiroituneen virroista ja hiljaisuudesta ja kaikenlaisista kasvavista ja seestyvistä voimista, jotka eivät ole peräisin ihmisistä. Artisti on rakentanut itselleen uniikin maailman myös musiikillisesti: avaraan ja rosoiseen yhtyesointiin yhdistellään sample-estetiikkaa sekä klassisia instrumentteja. Jouset, torvet ja pianot soivat isosti ja paikoin rikkonaisesti. Pintapuolisesti Sepikka tuntuu lempeältä askartelulta, lapsenomaiselta luontofiilistelyltä. Seesteinen kuplinta kiihtyy kuitenkin kuin huomaamatta täysin arvaamattomaksi hengästyttäväksi juoksuksi pakkasessa läpi sumuisten peltojen.

Sepikka soittaa kevään ainoan keikan Korjaamolla!

Maa ilmasta on suomenkielistä instrumentaalimusiikkia. Kitaravetetoista maalailevaa rockia kuullaan esikoislevyltä ISO YÖ (2021, Luova Records) sekä 2023 julkaistavalta toiselta albumilta.

AIKATAULUT & LISÄTIEDOT

20:00 Ovet
21:00 Maa Ilmasta
22:00 Sepikka (Soolo)
23:00 Pambikallio

Liput 22,50€
Liput ovelta 25€, mikäli jäljellä
Eteispalvelumaksu 3,50€ peritään ovella. (Vain korttimaksu)
Ikäraja K18

Liput täältä: https://www.tiketti.fi/pambikallio-sepikka-maa-ilmasta-kulttuuritehdas-korjaamo-lippuja/88130

Tapahtuman tiedot
 • Tapahtuma alkaa
  25.3.2023 20:00
 • Tapahtuma loppuu
  26.3.2023 00:40
 • Paikka
 • IKÄRAJA
  IKÄRAJA

  K18

 • LIPUT
  LIPUT

  Liput ennakkoon 27,50€ Liput ovelta 30€, mikäli jäljellä Eteispalvelumaksu 3,5€ peritään ovella (Vain korttimaksu)

Tapahtuman tiedot
 • Tapahtuma alkaa
  25.3.2023 20:00
 • Tapahtuma loppuu
  26.3.2023 00:40
 • Paikka
 • IKÄRAJA
  IKÄRAJA

  K18

 • LIPUT
  LIPUT

  Liput ennakkoon 27,50€ Liput ovelta 30€, mikäli jäljellä Eteispalvelumaksu 3,5€ peritään ovella (Vain korttimaksu)