fbpx

Näyttelyt

Galleria Parvi

Mariia K.: I See Like This

5.-.29.9.2024

Local artist Mariia K. has been painting most of her life. Her works often depict nature, as she feels it inspires her, and it is connected to everything. She uses various methods in her works, this mixed technique allows her works to be tactile as well as visually pleasing. It is important to Mariia, that her works can be touched as well as seen.

Mariia is currently studying for a degree in Graphic Design, and her works can be found on Etsy, Redbubble, Adobestock, and Shutterstock. She is also a model and has appeared in various publications.

For more information, you can contact Mariia on Instagram: @iseelikethat_art

Photo by @caboartes

Galleria Parvi

Korjaamon Parvi on uusi töölöläinen galleria, joka järjestää kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Galleria sijaitsee Korjaamon ravintolan yläkerrassa Parvella. Tilassa on kolme seinää ja säädettävä valaistus näyttelyn mukaan. Näyttelytila on ilmainen, ja sitä voi hakea sähköpostitse.

Tiedot näyttelyhakuun taiteilijoille:

Liitä sähköpostiisi suunnitelma näyttelystä ja kuvia teoksistasi, sekä esittely itsestäsi taiteilijana. Näyttelyajankohtaa voi myös toivoa. Näyttelyiden kesto on lähtökohtaisesti n. 1 kk.

Yhteystiedot:

Gallerian ylläpitäjä Maria Kuisma / maria.kuisma123@gmail.com

Tulossa:

Menneet:

Ira Aaltonen: Love! at the disco 2.–30.8.2024
Seija Kääriäinen: Pallon vallassa – Seinäreliefejä 3.7.–30.7.2024
Maria Kuisma: Rajamailla 21.5.–30.6.2024

Hippolyte Korjaamo

Niina Pietarinen & Mira Vornanen: Retkellä – ja lähellä matkan alkupistettä näkymä yllätti vielä kerran

16.8.–12.10.2024

Niina Pietarisen ja Mira Vornasen näyttely Retkellä – ja lähellä matkan alkupistettä näkymä yllätti vielä kerran koostuu kookkaista pigmenttivedoksista, pienikokoisista kehystetyistä valokuvista sekä julkaisusta. Näyttelyn kuvat ovat syntyneet päällekkäisvalotuksissa, kun kertaalleen kuvatut filmit on kuvattu uudelleen. Teoksissa kuljeskellaan, ihmetellään näkymiä ja ympäröivää maailmaa.

Pietariselle ja Vornaselle retkellä oleminen liittyy valokuvauksen perinteessä oleelliseen liikkumiseen ja havainnointiin. Yhteisen tekemisen myötä analogisesta filmivalokuvauksesta on tullut uutta ja kiinnostavaa. Näyttelyn valokuvat ovat syntyneet molempien kuvattua ensin omille filmeilleen, minkä jälkeen täyteen kuvatut rullat on vaihdettu. Kun kertaalleen kuvattu filmi on ladattu uudelleen kameraan, sitä on ajateltu uutena ja täysin tyhjänä, tietämättä toisen tallentamien hetkien sisältöä. Päällekkäisvalotuksissa toisistaan erillisistä hetkistä syntyy uudenlaisia tiloja, joita ei todellisuudessa ollut olemassa. Nämä uudet hetket ovat kuin kertomuksia, joihin voi uppoutua.

Liikkumisen lomassa tehtyjen huomioiden lisäksi retki merkitsee arjessa jaettuja hetkiä, kuten yhteistä kahvittelua tai kävelyä. Se voi tarkoittaa myös kirjan tai elokuvan maailmaan syventymistä tai näyttelyissä käymistä. Yhdessä tehdyt retket ovat leikkiä, joka kiireisessä arjessa helposti unohtuu. Pietariselle ja Vornaselle Retkellä -projekti on myös mahdollisuus jakaa usein yksinäisenä mielletty taiteellinen työskentely. Yhteinen projekti mahdollistaa toiselta oppimisen ja samanaikaisesti yhdessä uuden luomisen, niin itse taiteen kuin työskentelytapojen muodossa. Taustalla on laajempaa pohdintaa ystävyydestä ja arjen jakamisesta kovenevien arvojen yhteiskunnassa. Pietarinen ja Vornanen ovat työskennelleet Retkellä -projektin parissa keväästä 2022 lähtien ja yhteinen työskentely jatkuu edelleen.

Niina Pietarinen (s. 1990) on valokuvakirjoihin ja julkaisuihin keskittynyt valokuvataiteilija. Teoksissaan hän pohtii sukuun ja paikkaan kuulumisen teemoja arkistokuvien, tekstin ja valokuvaamisen avulla. Pietarinen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen maisteriohjelmasta 2023 ja kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta 2019.

Mira Vornanen (s. 1990) on puutarhuri ja kuvataiteilija. Tällä hetkellä hänelle tärkeitä työskentelyn lähtökohtia ovat käveleminen sekä näkymien tallentaminen valokuvaamalla ja kirjoittamalla. Hän pohtii taiteessaan katsomisen ja koskettamisen teemoja sekä ihmisenä maailmassa olemista suhteessa muuhun luontoon. Vornanen viimeistelee maisteriopintojaan Kuvataideakatemian taidegrafiikan opetusalueella, josta valmistui kandiksi vuonna 2022. Aikaisemmin hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta vuonna 2018, sekä puutarhuriksi vuonna 2009.

Hippolyte Korjaamo

Hippolyte Korjaamo sijaitsee Kulttuurikeskus Korjaamossa, Töölössä lähellä Kansallisoopperaa, osoitteessa Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki. Näyttelytila jakautuu kahteen eri ripustusseinään ns. galleriakäytävällä. Seinät ovat n. 9,5m leveitä ja 5,3m korkeita. (huom! ks. elokuvateatterin hätäuloskäynnin sijainti kuvista ja pohjapiirroksesta). Näyttelytiloihin tulee luonnonvaloa tilan päädyssä olevista ikkunoista. Tila on mahdollista valaista kiskoissa liikuteltavilla spottivalaisimilla. Tilassa ei ole valvontaa eikä näyttelykohtaista ylläpitoa henkilökunnan puolesta. Korjaamo voi järjestää näyttelyn tiloissa myös omia yleisötapahtumia ja yksityistilaisuuksia näyttelyn aikana.

Näyttelyjaksojen pituudet vaihtelevat 1-2 kuukauden välillä, johon sisältyy myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina.

Valokuvataiteilijoiden liitto aloitti vuoden 2020 alusta yhteistyön Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa. Yhteistyö mahdollistaa molempia organisaatioita hyödyttävien tapahtumien ja sisältöjen tuottamisen sekä esittämisen uudessa kontekstissa ja tiloissa. Korjaamolla vierailee normaalitilanteessa vuosittain runsaat 100 000 kävijää yleisö-, kulttuuri- ja yritystapahtumissa. Hippolyte Korjaamo jalkauttaa valokuvataiteilijoiden näyttelyt ja tuottamat sisällöt osaksi helsinkiläistä kulttuurikenttää entistä vahvemmin.

Tutustu Hippolyte Korjaamon näyttelyaikahakuun ja tiloihin tarkemmin sivulla hippolyte.fi/korjaamo

Hippolyte Korjaamon menneet näyttelyt löytyvät tältä sivulta!