fbpx

UMO & LASSY & PÖYHÖNEN: Yön Rakastaja – mustavalkojazzia täysissä väreissä

UMO & LASSY & PÖYHÖNEN: Yön Rakastaja – mustavalkojazzia täysissä väreissä 

Kapellimestarina Valtteri Laurell Pöyhönen 
To 15.2.2024 Vaunusali, Kulttuuritehdas Korjaamo, Helsinki
Ovet klo 18.30. Showtime klo 19.
Keikan pituus 1,5 h. Ei väliaikaa.
Liput: peruslippu 32 € / opiskelijat 20 € / ovelta 34 € 
Eteispalvelumaksu 3,5 € peritään ovella.
K18 (alaikäiset pääsevät sisään huoltajan kanssa)

UMO Helsinki Jazz Orchestra, Timo Lassy ja Valtteri Laurell Pöyhönen ovat kotimaisen jazzin käsitteitä ja laadun takaajia kukin omalla sarallaan. Yön Rakastaja on Laurell Pöyhösen sävellys Timo Lassylle ja UMO Helsinki Jazz Orchestralle. Vuonna 2014 kantaesityksensä saanut ja tuolloin vuoden tapaukseksi nimetty teos ei ole kymmenessä vuodessa kärsinyt inflaatiosta.

Kahden svengaavan jazzpersoonan ja ison orkesterin vuoropuhelu rytmittää musiikkielämystä antaen sille verevästi sykkivän pulssin. Kyseessä on arkipäiväisen konsertin sijaan kokonaisvaltainen elämys, jossa kotimaisen jazzin korkein taso kristallisoituu harvinaislaatuisessa leikkauspisteessä.

Lavalla kuullaan vivahteita myös beat-runoudesta. Karri ”Paleface” Miettisen kirjoittamat tekstit tukevat teoksen kokonaisuutta ja antavat äänensä tarinan päähenkilölle, Yön Rakastajalle. ”Vastaus on kirjekuoressa. Pidän sen kätkettynä. Se saattaa pelastaa vielä henkesi.”

Luvassa on taatusti yllättävään suuntaan rönsyileviä hetkiä huipputekijöiden seurassa.

Sävellys & ohjaus: Valtteri Laurell Pöyhönen
Pääosissa: Timo Lassy & UMO Helsinki Jazz Orchestra
Käsikirjoitus: Karri Miettinen


Saksofonisti Timo Lassy (s. 1974) tunnetaan maamme kenties valovoimaisimpana jazzarina, jonka fanipohja ja vaikutusvalta ulottuu kauas ilmeisten jazzpiirien tuolle puolen. Solistina Lassy on karismaattinen, omaleimainen ja alati vaarallinen. Sekä Emma-palkinnon Vuoden jazzalbumista että kotimaisen jazzmusiikin arvostetuimman palkinnon Yrjön napannut Lassy on viime vuosina kasvattanut profiiliaan myös ulkomailla. www.timolassy.com

Säveltäjä, sovittaja, muusikko, kapellimestari ja tuottaja Valtteri Laurell Pöyhönen (s. 1978) tunnetaan yhtenä kotimaisen jazzmusiikin omaperäisimmistä ja menestyneimmistä uudistajista viime vuosina. Pitkään nousujohteista uraansa luonut Dalindèo ja pankin totaalisesti räjäyttänyt Ricky-Tick Big Band ovat vahvoja työnäytteitä. Pöyhösen musiikissa sykkivät rinta rinnan hienostunut eleganssi ja miehen nykyisen kotikaupungin Berliinin raaka swing. Emma-palkitun monipuolisen muusikon ja tuottajan musiikissa on vahva visuaalinen elokuvallisuuden tuntu.
www.valtterilaurell.com

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi 

”Yön rakastaja ei häpeile nostalgiaa vaan suorastaan elää siitä.” Jazzpossu-blogi

Kuvitus: Antti Eerikäinen

Tapahtuman tiedot
Tapahtuman tiedot