fbpx

Strings and Things Guitar Festival

Strings and Things -musiikkifestivaali on osa Helsingin ainutlaatuista kulttuurielämää! Vuonna 2023 tapahtuma järjestetään 25.-26. marraskuuta. Kahden festivaalipäivän aikana yleisö pääsee nauttimaan maailmanluokan ammattilaisesiintyjien ja säveltäjien esityksistä sekä tutustumaan nuoriin ja lupaaviin muusikoihin. Erityistä huomiota kiinnitetään jousi- ja kielisoitin musiikkiin, mikä antaa festivaalille sen ainutlaatuisen luonteen.

Marraskuun 25. päivänä legendaarisen Korjaamo-klubin lavalle nousevat ZENEV Band ja Teemu Viinikainen.

Teemu Viinikainen on ainutlaatuinen kitaristi, jonka soittotaitoa pidetään Euroopan nykyjazzin vaikuttavimpiin kuuluvina. Monet musiikkikriitikot ja -asiantuntijat pitävät häntä yhtenä maailman parhaista jazzkitaristeista. Maailmanlaajuisesti tunnettu brittiläinen musiikkikriitikko Stuart Nicholson listasi Teemun 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon.

Ilmaisuvoimainen, svengaava ja virtuoosimainen, hänen ainutlaatuinen kitaran sointinsa tekee hänen musiikistaan helposti tunnistettavaa. Hänen uusin sooloalbuminsa Songs of Silence, joka julkaistiin marraskuussa 2022, esittelee jazz-soundin yhdistämistä elektronisen musiikin elementteihin. Tällä albumilla Teemu käyttää erilaisia efektejä laajentaakseen kitaransa soundia. Looperin avulla hän luo monikerroksisia äänimaisemia, joita jazzkitara hallitsee. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto ja Sony Jazz Prize todistavat Teemu Viinikaisen erinomaista taitoa ja vaikutusvaltaa maailman jazzkentällä. Hänen musiikkinsa on ainutlaatuinen yhdistelmä perinteisiä ja nykyaikaisia sävelmiä.

ZENEV Band on musiikkiyhtye, joka houkuttelee kuuntelijoita erityisellä musiikillisella tyylillään, jossa yhdistyvät akustiset live-soittimet, analogiset syntetisaattorit ja tietokone erikoislaatuisella tavalla. Yhtye soittaa World Music -tyylillä, jossa keskeiset melodiset ideat kehittyvät akustisen kitaran ja viulun harmonisen vuoropuhelun kautta. Tätä akustista vuoropuhelua täydentävät jännittävät elektroniset rytmit, mikä antaa yhtyeen sävellyksille modernin soundin ja omaperäisen luonteen. Sähköbalalaikan käyttö tuo yhtyeen musiikkiin lisää draivia ja eksotiikkaa. Konserteissa kollektiivi luo vilkkaan ja lämpimän ilmapiirin, joka vie kuuntelijat jännittävien musiikkitarinoiden maailmaan. Yhtyeen musiikin luo kitaristi ja säveltäjä Artyom Zenyov.

Yhtye nousi Helsingin Rajaton Jazz 2022 -festivaalilla ja pääsi myös Emergenza Finland 2022 -festivaalin semifinaaliin.

Konsertti Korjaamossa on live-kitaran ja elektronisen musiikin elementtien yhdistelmä. Molemmat projektit erottuvat kyvystä yhdistää jousi- ja kielisoittimiä, kuten akustista kitaraa, viulua ja sähköbalalaikkaa ZENEV Bandin tapauksessa ja jazzkitaraa Teemu Viinikaisen tapauksessa, nykyaikaisiin elektronisiin soundeihin ja tekniikoihin.

Vaikka et olisikaan jazzin ystävä, tulet yllättymään ja nauttimaan tämän konsertin musiikillisesta ilmapiiristä, sillä esiintyjät onnistuvat luomaan mielenkiintoisia, melodisia sävellyksiä, joita täydentävät tyylikkäästi elektroniset äänet. Tämä ei jätä yleisöä välinpitämättömäksi. Strings and Things -festivaali kiinnostaa varmasti nykyaikaisen musiikin ystäviä.

Älä missaa tilaisuutta uppoutua jousi- ja kielisoittimien äänimaailmaan Helsingin Strings and Things festivaalilla!

Zenev Band https://www.youtube.com/@zenevband
Teemu Viiinikainen https://www.youtube.com/@tviinika

Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 18:15
Showtime 19:00
Liput ovelta 30 € peruslippu / 25 € alennuslippu / 10 € pyörätuoli + avustaja

Tapahtuman tiedot
Tapahtuman tiedot