fbpx

On & On: José James Sings Badu (US)

Sukupolvensa johtaviin jazz- ja soul-laulajiin kuuluva José James julkaisee tammikuussa uuden studioalbumin, jolla hän tulkitsee ikonisen Erykah Badun kappaleita. Vanhan fanikunnan Suomessa kerännyt yhdysvaltalaislaulaja saapuu levyn tiimoilta myös Helsinkiin ja esiintyy Helsingin Korjaamolla keskiviikkona 8. maaliskuuta 2023. Konsertin liput ovat myynnissä Tiketissä keskiviikkona 30. marraskuuta klo 11.

Useita kertoja Suomessa esiintynyt José James tunnetaan visionäärisenä ja monipuolisena taitelijana, jota on kutsuttu “jazzlaulajaksi hiphop-sukupolvelle”. Hän julkaisee 20. tammikuuta ilmestyvän uutuusalbumin On & On omalla Rainbow Blonde -levymerkillään.

“Jazzlaulussa on aina ollut kyse oman aikansa standardien tulkitsemisesta. Minun sukupolvelleni Erykah Badu on ollut yksi innovatiivisimmista ja vaikuttavimmista lauluntekijöistä. Hänen työnsä on ollut uraauurtavaa niin sosiaalisessa, musiikillisessa kuin taiteellisessakin merkityksessä.”

José James on tuottanut uuden albuminsa itse, ja hänen kanssaan levyllä soittavat muun muassa kosketinsoittaja Big Yuki (A Tribe Called Quest), basisti Ben Williams (Kamasi Washington) ja rumpali Jharis Yokley (My Brighters Diamond). Samanmieliset muusikot tutkivat ja tulkitsevat Erykah Baduntuotantoa aina debyyttialbumista Baduizm tuoreimpiin merkkiteoksiin New Amerykah Pt. 1 ja 2.

José Jamesin mukaan kyse on ennen kaikkea jazzalbumista, jonka esikuvana ja innoittajana on toiminut Herbie Hancockin albumi River: The Joni Letters. James maalaa uusia musiikillisia maisemia ja hyödyntää kokemuksiaan, joita hän on kartuttanut yhteistyöprojekteissaan McCoy Tynerin, Robert Glasperin ja Flying Lotuksen kaltaisten mestarien kanssa.

José James haluaa nostaa valokeilaan myös uusia kykyjä, minkä myötä levyllä soittavat nuoret saksofonistit Ebban Dorsey ja Diana Dzhabbar.

“Badu on tarjonnut mahdollisuuksia nuorille muusikoille niin lavalla kuin sen ulkopuolella”, James eslittää. “Niinpä seuraavan sukupolven ottaminen mukaan tähän projektiin tuntui luontevalta.”

20:00 Doors
20:30 Jharis Yokley
21:15 José James

Pyydämme saapumaan ajoissa paikalle ruuhkien välttämiseksi.

Tapahtuman tiedot
 • Tapahtuma alkaa
  8.3.2023 20:00
 • Tapahtuma loppuu
  8.3.2023 23:55
 • Paikka
 • IKÄRAJA
  IKÄRAJA

  K18

 • LIPUT
  LIPUT

  Liput alkaen 32,50€ palvelumaksuineen Tiketistä

  Liput ovelta 35€, mikäli jäljellä

  Eteispalvelumaksu 3,5€ peritään ovella (vain korttimaksu)

Tapahtuman tiedot
 • Tapahtuma alkaa
  8.3.2023 20:00
 • Tapahtuma loppuu
  8.3.2023 23:55
 • Paikka
 • IKÄRAJA
  IKÄRAJA

  K18

 • LIPUT
  LIPUT

  Liput alkaen 32,50€ palvelumaksuineen Tiketistä

  Liput ovelta 35€, mikäli jäljellä

  Eteispalvelumaksu 3,5€ peritään ovella (vain korttimaksu)