fbpx

Katja Lundén ja Janne Marja-aho: Encuentro – Kohtaaminen

KATJA LUNDÉN JA JANNE MARJA-AHO: ENCUENTRO – KOHTAAMINEN
Pe 18.8. Kulmasali, Korjaamo
Ovet 18:30, esitys 19:00
Liput: 30 € / 22,5 € (työtön, eläkeläinen, opiskelija, teatterialan työntekijä)
Esiintyjät: Mikko Helenius, Janne Marja-aho, Katja Lundén, Sara Puljula
Koreografia: Janne Marja-aho ja Katja Lundén
Dramaturginen konsultaatio: Aina Bergroth
Valosuunnittelu: Max Wikström
Lisätiedot: http://www.katjalunden.com
Esitys soveltuu yli 5-vuotiaille
Ei väliaikaa
Kesto: n. 1 h

Kahden taiteilijan duetto yhteisestä ja jaetusta maailmasta, nykytanssista, flamencosta ja tangosta.

Lavalla toisensa kohtaavat palkittu tanssija-koreografi Katja Lundén ja monialaisuudellaan häikäisevä tanssija-laulaja Janne Marja-aho sekä muusikkovirtuoosit Sara Puljula ja Mikko Helenius.

Vuoden taiteilija 2022-palkittu Katja Lundén on yli 20-vuotisella urallaan tullut tunnetuksi rajojarikkovista monitaideteoksistaan kuten Ihoni on pehmeä, Muiston jälki, Universo, Flamencosauna, Edvard Munch – Elämän tanssi ja Norsun Elämää – La Vida de Una Elefante. Katja Lundén Companyn tyyli on uniikki sekoitus mm. flamencoa, nykytanssia sekä uudenlaista musiikkiteatteria. Tanssitaiteilija-laulaja Janne Marja-aho tehnyt monialaista työtä yli 20 vuoden ajan Suomen ja Euroopan huipputekijöiden kanssa niin tanssin, teatterin kuin musiikin parissa.Teokset ovat vaihdelleet nykytanssiteoksista suurin musikaaleihin ja teatteriteoksiin, soolokonserteista poikkitaiteellisiin, kokeellisiin esityksiin. Hänet muistetaan myös Tangomarkkinoiden finaalista v. 2022.

Sibelius Akatemian kasvatti, kanttori, tango- ja bandoneontaituri Mikko Helenius on säveltänyt ja sovittanut runsaasti kirkkomusiikkia sekä musiikkia mm. useisiin dokumenttielokuviin. Helenius on niittänyt mainetta myös kotimaamme rajojen ulkopuolella: sävellysopintoja Pariisissa Gustavo Beytelmannin johdolla, bandoneonistina  elokuva- ja nykymusiikkiprojekteissa Ranskassa sekä levytyksiä ja kiertueita sveitsiläisen Estufa Caliente -yhtyeen kanssa.

Sara Puljula on freelancermuusikko, jonka erikoisosaamisena on kansanmusiikki. Hänen ensimmäinen teatteripestinsä oli Nummisuutarit Rovaniemen kaupunginteatterissa ja nyt hän on yksi Suomen käytetyimpiä teatterimuusikoita. Lisäksi hän soittaa myös niin nimekkäiden artistien kuin eri orkesterien ja romanimuusikoidenkin kanssa.

Kuvat: Tanja Ahola

Linkki arvosteluun: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009394476.html

Tapahtuman tiedot
Tapahtuman tiedot