fbpx

Louis Cole (US) (LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT)

Louis Cole bändeineen esiintyy Helsingin Korjaamon Vaunusalissa perjantaina 26. toukokuuta 2023. Lämmittelijänä nähdään Genevieve Artadi. Ovet auki klo 20.

Modernin rytmimusiikin väriläiskä Louis Cole kuuluu Los Angelesin jazz-henkisen, improvisoituun musiikkiin keskittyvän skenen keskushahmoihin. Muun muassa jazzin, funkin ja fuusion elementtejä yhdistelevän artistin tunnusmerkki ovat ”tee se itse” -estetiikalla tuotetut musiikkivideot, jotka ovat keränneet YouTubessa miljoonia katselukertoja. Soolouransa ohella Cole tunnetaan vaihtoehtopop- ja elektrofunk-yhtye KNOWERista, jonka toinen keulakuva on laulaja Genevieve Artadi.

Cole julkaisi tänä syksynä uuden ”Quality Over Opinion” -albumin, joka on kirjoitettu, äänitetty ja tuotettu hänen kotistudiossaan. Levyllä vierailee laaja joukko artistin muusikkoystäviä, kuten saksofonisti Sam Gendel, pianisti Chris Fishman, kitaristi Kurt Rosenwinkel, Marlon Mackey sekä Kneebody-yhtyeestä tuttu Nate Wood. Colen mukaan hän on ammentanut inspiraatiota Gustav Mahlerin ja György Ligetin kaltaisilta säveltäjiltä, jazz-ikoni Miles Davisilta, ruotsalaiselta metalliyhtye Meshuggahilta, kuoromestari Morten Lauridsenilta sekä Super Mario Kart -pelistä.

Louis Cole on parhaillaan Grammy-ehdokkaana, sillä hänen uutuusalbuminsa kappale ”Let It Happen” on yksi palkintokandidaateista parhaan sovituksen kategoriassa. Colella on vahva jazz-tausta, vaikka hänen säveltämällään musiikilla on perinteisessä mielessä vain vähän yhteistä kyseisen genren kanssa. Cole kuvaileekin yhteytensä jazzin kanssa olevan enemmän konseptuaalinen: ”Jazzin juuret ovat vapaudessa ja rajattomuudessa – voit tarttua juuri siihen ajatukseen, joka sillä hetkellä pyörii mielessäsi.”

Colen poikkeukselliset muusikon lahjat eivät ole salaisuus. Hänen pääinstrumenttinsa on rummut, ja muusikko on jakanut soittovideoitaan YouTubessa jo vuosikymmenen ajan. Samalla Cole on kartuttanut omistautuneen fanikunnan, joka arvostaa niin hänen taitojaan kuin persoonallista tyyliään. Grammy-palkittu basisti, musiikintekijä ja tuottaja Thundercat on kuvaillut Colea yhdeksi Los Angelesin parhaista muusikoista, ja aiemmin tänä vuonna Thundercat kutsuikin Colen soittamaan rumpuja omalle kiertueelleen. Kaksikko on tehnyt yhteistyötä myös lukuisten kappalejulkaisujen muodossa.

Ahkerana live-esiintyjänä tunnettu Louis Cole on omien kiertueidensa lisäksi esiintynyt lukuisilla jazz-festivaaleilla ympäri maailmaa, minkä lisäksi hän on konsertoinut yhdessä muun muassa maineikkaan Metropole Orkesterin kanssa. Suomen osalta Louis Cole on esiintynyt kahdesti Pori Jazzissa: kesällä 2019 oman big bandinsa kanssa ja edeltävänä vuonna KNOWERin riveissä.

Tapahtuman tiedot
 • Tapahtuma alkaa
  26.5.2023 20:00
 • Tapahtuma loppuu
  26.5.2023 23:55
 • Paikka
 • IKÄRAJA
  IKÄRAJA

  K18

 • LIPUT
  LIPUT

  Liput 31,50€
  Liput ovelta 35€, mikäli jäljellä
  Eteispalvelumaksu 3,5€ peritään ovella. (Vain korttimaksu)

Tapahtuman tiedot
 • Tapahtuma alkaa
  26.5.2023 20:00
 • Tapahtuma loppuu
  26.5.2023 23:55
 • Paikka
 • IKÄRAJA
  IKÄRAJA

  K18

 • LIPUT
  LIPUT

  Liput 31,50€
  Liput ovelta 35€, mikäli jäljellä
  Eteispalvelumaksu 3,5€ peritään ovella. (Vain korttimaksu)