fbpx

Jaakko Laitinen & Lapin Lisä

Ovet klo 19
Showtime klo 20

Jaakko Laitinen & Lapin Lisä julkaisee debyyttialbuminsa

Hurlumhei-henkisten Lapland-Balkan-laulujen laulajana kansainvälisestikin kunnostautunut Jaakko Laitinen tuo päivänvaloon pitkäsoiton verran lainattuja Lapin lauluja. Levyn pääpaino on erityisesti jenkassa ja humpassa, valssia ja beat-iskelmän ulottuvuuksia unohtamatta. Iskelmämusiikki on totuttu kuulemaan yleisönpalvelumusiikkina, missä oikeana pidettyyn tanssitempoon osuminen on onnistumisen merkki, mutta Jaakko Laitinen & Lapin Lisä on päättänyt palvella yleisön sijasta musiikkia itseään tutkien näiden laulujen laajempia mahdollisuuksia kiihdyttäen välistä humpat suoranaiselle turbo-vaihteelle.

Laulujen sanoitukset ovat tiukasti paikallisia tarinoita laajan Lapin erilaisista elämänpiireistä. Luonto ja sen varassa eläminen näyttelevät merkittävää roolia. Yhdentekeväksi yhdenmukaistuvan soittolista-algoritmi-yhtenäiskulttuurin ajassamme humpan hikisyys ja sanoituksellinen epä-epämääräisyys voivat tuntua ämmentävältä, ja se on tarkoituskin. Jaakko Laitinen & Lapin Lisän mato on vaikuttaa päällisin puolin harmittomalta nostalgia-aktilta, mutta varsinainen koukku on sen tapa avata todellisuuteen aukkoja mahdollisiin todellisuuksiin, mitkä toisaalta suomalaiselta iskelmämusiikilta, viihdeteollisuudelta ja keskittämiskapitalismilta kaikessa näennäisrationaalissa tehokkuudessa ovat jääneet kokeilematta.

Levy on syntynyt Laitisen sekä Väärän Rahan toisen perustajajäsenen Marko Roinisen aivoituksista ja etenkin koti-ikävästä. Soittajiksi on saatu parasta A-ryhmää Niklas Ahlsvedin, Sampo Riskilän, Antti Kujanpään, Valtteri Bruunin ja Matti Pitkäsen muodossa. On aika pistää tanssitanner tömisemään ja avata portit toisiin todellisuuksiin!


YLEINEN TAPAHTUMAINFO:

  • Eteispalvelumaksu 3,5 € peritään ovella.
  • Paikan päällä on myynnissä korvatulppia 1 € /kpl.
  • Korjaamon keikat ovat lähtökohtaisesti aina K18, ellei toisin mainita. Tapahtumatilat ovat anniskelualuetta ja niissä palvelee Korjaamon baari.
  • Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, myymme lippuja vielä tapahtuman sisäänkäynnin luona.
  • Korjaamon yleisötilaisuudet Vaunusalissa, Kulmasalissa sekä Vintillä ovat esteettömiä. Vintille pääsee hissillä tilaan toisesta sisäänkäynnistä. Tiloissa ei ole erikseen koroketta pyörätuoleille. Avustajat pääsevät tapahtumiin maksutta sisään. Lisätietoja voi kysyä osoitteesta info@korjaamo.fi.

Tapahtuman tiedot
Tapahtuman tiedot