fbpx

Helsinki Tonefest 2023 iltakonsertti

Tonefest 2022

Helsinki Tonefest marssittaa tapahtumapäivän päätteeksi lavallisen kitaraparhautta, virtuositeettia ja korvakarkkia kaikille kitaramusiikin ystäville.

https://www.tonefest.fi/

Dave Lindholm 19:00
Tonefestin iltakonsertin avaava Dave Lindholm on soittanut itsensä legendojen joukkoon aloittaessaan uransa kuusikielisen varressa Ferris-yhtyeen riveissä vuonna 1971. Ensimmäisen sooloalbuminsa mukaan lempinimensä saanut “Isokynä” rakentelee akustisella keikallaan kitaramusiikin ystävien upeaa iltaa Dobronsa kera.

Jarmo Saari Solu Revisited 20:00

Illan aloittaa Jarmo Saari Solu Revisited. Jarmo Saari (s. 1970) on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Yli kolmessakymmenessä maassa ja sadalla albumilla esiintyneelle muusikko-säveltäjä-tuottajalle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnasta. Hänet tunnetaan konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistään juurikin sähkökitaralla.

Saari on toiminut kitaristina, multi-instrumentalistina ja säveltäjänä mm. Tero Saarisen, Jukka Perkon, Anna-Mari Kähärän, Michael Breckerin, Nils Landgrenin, Britten Sinfonian, RSO:n, Meta4 -jousikvartetin, Emma Salokosken, Esko Salmisen, Mika Kaurismäen, HKO:n, Trilok Gurtun, Pekka Kuusiston, Tuomari Nurmion, Don Huonot -yhtyeen, Jorma Hynnisen ja Pepe Deluxen kanssa.

Jarmo Saari Solu on yhden miehen kokeellinen sooloprojekti, joka kuulostaa kokonaiselta orkesterilta. Liveluuppauksen pioneeri on esiintynyt sittemmin soolona Suomessa ja ulkomailla Japania myöten. Rockadillo julkaisi ensimmäisen kolmesta Solu-levystä 2004. Saari halusi tuoda sähkökitaran 2000-luvulle tuolla albumilla. Nyt Solu palaa Tonefestin kutsumana estradille vuosien hiljaiselon jälkeen ja Saari yhdistää voimansa äänisuunnittelija Teemu Korpipään kanssa uudistetulla ohjelmistolla.

Jarmo Saari – sähkökitara ja prosessointi
Teemu Korpipää – äänisuunnittelu ja prosessointi

Jarmo Nikku Band 21:30

Jarmo Nikku luokitellaan kategorian “Legendat” alle. Nikku on jättänyt kitaroinnillaan pysyvän jäljen suomalaiseen musiikkimaailmaan. Hän on vaikuttanut Faroutin, Broadcastin, Kirkan, Hectorin, Mikko Kuustosen, Heikki Silvennoisen, Heikki Helan, Kummelin, Hoedownin ja H.A.R.P.:n levyillä ja keikoilla. Jarmon kitarointia on kuultu yli 2600 levytetyllä kappaleella ja Nikku on esiintynyt Firebirdeineen useiden tv-ohjelmien taustayhtyeissä.

Landmarks on nimensä mukaisesti kokoelma biisejä mun musiikillisista maamerkeistä uran varrelta. Tietty aikakausi ja sen vaikutteet tulevat kyllä esille”, kertoo Nikku 2022 ilmestyneen soololevynsä taustoista.

“Tätä levyä ja sen materiaalia koottiin korona-aikana treeniksellä. Biisit tai niiden ideat ovat pitkältä ajalta. Vanhin biisi on akkariversio -79 ilmestyneen Farout -yhtyeen levyltä. Se on ainut aiemmin julkaistu kappale levyllä. Myös vanhoilta kasettidemoilta löytyi mieluisia hetkiä.”

Keikalla kuullaan parhaita paloja Nikun levyltä ja sen ulkopuoleltakin.

Jarmo Nikku: kitarat
Jari Nieminen: kitarat, mandolin
Timo Pratskin: keyboards
Jari Heino: basso
Topi Kurki: rummut, perkussiot

Erja Lyytinen 23:00
Erja Lyytinen on maamme kansainvälisesti tunnetuimpia ja tunnustetuimpia kitaristeja, jonka suvereeni kädenjälki nökyy ja kuuluu varsinkin slide-kitaroinnissa. Tonefesteille Erja tulee koko bändinsä voimin, ja lavalle nousee illan aikana muutama yllätysvieraskin.

Erja on palkittu useina vuosina kansainvälisesti merkittävimmissä kitaralehdissä. Erjan tavaramerkki on loppumattomalta tuntuva energia joka välittyy yleisöön lavalta soittamisen riemuna, hymynä ja aitona innostuksena omaa instrumenttia ja musiikkia kohtaan.

Keikalla kuullaan Erjan tuotantoa koko uran varrelta, sekä sukelletaan uuden, 2022 ilmestyneen Waiting for the Daylight -levyn tuotantoon.

 

—————-

Helsingin Korjaamolla 18.2.2023 järjestettävä Pohjoismaiden suurin soitintapahtuma Helsinki Tonefest kerää saman katon alle suomalaisen soitin-, vahvistin- ja pedaalirakentajien parhaimmiston sekä alan maahantuojia ja liikkeitä. Päivämessuilla klo 10-18 kuullaan myös kiinnostavia keskusteluita, saadaan oppia Suomen parhailta soittajilta sekä päästään testaamaan useiden kymmenien valmistajien taidonnäytteitä.

Tonefest 2023 jatkaa tuttua linjaa: more is more! Käytössä koko Korjaamo, jonka katson alle kerääntyy melkein 100 näytteilleasettajaa, klinikoita, luentoja, kuratoituja demoesittelyitä, vintage-soittimia, kitarakirppis sekä roppakaupalla muuta kiinnostavaa sisältöä.

Päivätapahtuman liput myynnissä vain ovelta, mutta iltatapahtuman lipulla pääsee myös päivätapahtumaan.

Tapahtuman tiedot
 • Tapahtuma alkaa
  18.2.2023 18:30
 • Tapahtuma loppuu
  18.2.2023 23:59
 • Paikka
 • IKÄRAJA
  IKÄRAJA

  K18

 • LIPUT
  LIPUT

  Liput alk. 36€
  Eteispalvelumaksu 3,5€ peritään ovella.

Tapahtuman tiedot
 • Tapahtuma alkaa
  18.2.2023 18:30
 • Tapahtuma loppuu
  18.2.2023 23:59
 • Paikka
 • IKÄRAJA
  IKÄRAJA

  K18

 • LIPUT
  LIPUT

  Liput alk. 36€
  Eteispalvelumaksu 3,5€ peritään ovella.