Korjaamo Insight
Kirjaudu tai Rekisteröidy jättääksesi kommentin

Vaikuttava näyttelijäkaarti Kari Ketonen, Elena Leeve ja Reino Nordin saapuu Kulttuuritehdas Korjaamolle

| 23.10.2017 - 12:00
|
Share

Nassim Soleimanpourin menestyksekäs ja yllätyksellinen näytelmä TYHJÄ saa lisäesityksiä.

Kulttuuritehdas Korjaamolla käännetään perinteinen teatterielämys päälaelleen, kun tyhjiä kohtia vilisevä käsikirjoitus antaa yleisölle vastuun päättää tarinan kulusta. Tunnetut näyttelijät Kari Ketonen, Elena Leeve janäyttelijä-laulaja Reino Nordin ottavat haasteen vastaan ja hyppäävät mukaan Nassim Soleimanpourin TYHJÄ-näytelmän vietäväksi. Suosittu näytelmä sai ensi-iltansa Korjaamon Stage-teatterifestivaalilla elokuussa 2017.

Iranilaisen näytelmäkirjailijan Nassim Soleimanpourin TYHJÄ koostuu yleisön ja näyttelijän yhteisestä prosessista. Jokaisessa esityksessä on eri esiintyjä ja kukin heistä saa tarkemmat valmistautumisohjeet noin 48 tuntia ennen näytöksen ajankohtaa. Itse käsikirjoituksen näyttelijä saa esityksen alussa tuottajalta. Konsepti on yksinkertainen, lopputulos vähintäänkin voimauttava: kuka tahansa katsomosta saattaa illan aikana nähdä oman tulevaisuutensa muiden mielikuvituksen määrittelemänä. Yleisön jäsenet huutavat, nauravat, haukkovat henkeään ja osallistuvat tarinan kirjoittamiseen, tarinan, joka on peruuttamattomasti heidän omansa ja jota ei enää ikinä tulla kertomaan samalla tavalla.

Nassim Soleimanpour tunnetaan teoksista, joilta puuttuu ohjaaja ja lavasteet ja joita ei ole lainkaan harjoiteltu. Yksi tunnettuja arvostetun näytelmäkirjailijan teoksia on Valkoinen kani, punainen kani (2016), joka oli arvostelu- ja yleisömenestys. Aukollinen näytelmä täydentyy joka ilta uudelleen uuden näyttelijän kanssa. Näytelmästä tulee kertomuskone, jonka avulla kirjailija, esiintyjä ja esityksen katsoja voivat jakaa elämäntarinansa.

Esitysajankohdat: Kari Ketonen 11.11.2017, Elena Leeve 25.11.2017 ja Reino Nordin 12.12.2017.

Käsikirjoitus: Nassim Soleimanpour

Suomentaja: Juho Gröndahl

Tuotanto: Aurora Nova

Lisätiedot: viestinta [at] korjaamo [dot] fi

Kommentit