Korjaamo Insight
Kirjaudu tai Rekisteröidy jättääksesi kommentin

Laibach Liberation Day -dokumentti nähdään Laibach-yhtyeen konserttipäivänä Korjaamolla

| 17.10.2017 - 11:54
|
Share

Kulttuuritehdas Korjaamo ja Night Visions -festivaali järjestävät Laibach Liberation Day -dokumenttielokuvan Suomen ensi-illan maanantaina 13.11.2017. Näytöksen jälkeen Laibach-yhtye konsertoi Vaunusalissa. 

Korjaamo Kino tarjoaa 13.11.2017 täysin ainutlaatuisen ennakkokurkistuksen Night Visions -festivaalin ohjelmistoon. Korttelikinossa esitettävän Liberation Day -dokumenttielokuvan keskiössä on Kulttuuritehdas Korjaamon illan live-vieras Laibach - kenties kaikkien aikojen odottamattomimmassa kontekstissa. Laibach-yhtyeen jäsenet esittelevät elokuvanäytöksen ja vastaavat sen jälkeen yleisön kysymyksiin. Kokemus huipentuu illalla Korjaamon Vaunusalin konserttiin.

Liberation Day -elokuva on kertakaikkisen epätodelliselta tuntuva kurkistus maailman tarkimmin varjellun teräsesiripun taakse Laibachin silmin. Se kertoo yhtyeen matkasta esiintymään Pohjois-Koreaan kaikkien aikojen ensimmäisenä ulkomaisena rock-yhtyeenä. Myös Iron Sky -elokuvan ääniraidalta muistettavan kokoonpanon on määrä esittää Pjongjangin-keikalla mm. The Sound of Music -musikaalin kappaleita omina tulkintoinaan. Hämmentävän projektin taustavoimana esiin nousee myös dokumentin toinen ohjaaja ja yhtyeen jäsenten pitkäaikainen ystävä, norjalaistaiteilija Morten Traavik. Paitsi ainutkertaisia kurkistuksia Pohjois-Korean kulttuuriin, se tarjoaa myös kutkuttavan katsauksen Laibachin monin tavoin kontroversiaaliin uraan. 

Pohjois-Koreassakin keikkailut Laibach on ansainnut kulttistatuksensa lähes 40-vuotisella urallaan omaperäisellä tavalla yhdistää musiikkiinsa niin politiikkaa, aktivismia kuin taidefilosofiaakin. Moninaisten musiikillisten kokeilujensa lisäksi yhtye on herättänyt huomiota live-esiintymisillään ja albumiensa kansitaiteella. Tulevalla kiertueella yhtyeen on kerrottu panostavan entistä enemmän keikkojen visuaalisuuteen ja tästä visuaalisuudesta saadaan nauttia myös Kulttuurikeskus Korjaamon keikalla 13.11.2017. 

Lisätiedot:  

Timo Haapanen, musiikkiohjelmapäällikkö

timo [dot] haapanen [at] korjaamo [dot] fi, +358 582 4754

 

Lehdistökuvat: 

viestinta [at] korjaamo [dot] fi 

www.korjaamo.fi

Kommentit