Korjaamo Insight
Kirjaudu tai Rekisteröidy jättääksesi kommentin

Slovenialainen avantgarde industrial-yhtye Laibach Helsingin Korjaamolle 13.11.2017

| 16.05.2017 - 07:26
|
Share

SLOVENIALAINEN AVANTGARDE INDUSTRIAL-YHTYE LAIBACH HELSINGIN KORJAAMOLLE 13.11.2017 

Heinäkuussa muutaman vuoden tauon jälkeen uuden albumin julkaiseva Laibach saapuu Suomeen ja Kulttuuritehdas Korjaamolle marraskuussa. Jugoslavian aikaan perustetun yhtyeen uusi levy Also Sprach Zarathustra sävellettiin alun perin Friedrich Nietzschen filosofiseen novelliin perustuvaa samannimistä näytelmää Thus Spoke Zarathustra varten. Uusi albumi on päivitetty versio näytelmän musiikista.

Kaivosteollisuuskaupunki Trbovljessa Sloveniassa, joka tuolloin oli osa Jugoslaviaa, 80-luvun alussa perustettu Laibach on monivaiheisen uransa varrella flirttaillut useiden eri musiikkityylien kanssa. Katalogista löytyy industrial-, electro-, tekno-, sekä klasari- ja rock-vaikutteita. Industrial-musiikin varhaisessa vaiheessa vaikuttanut ollut Laibach on ollut inspiraationa monen myöhemmän yhtyeen musiikille. Esimerkiksi Rammstein on nimennyt yhtyeen yhdeksi tärkeimmistä vaikuttajistaan.

Pohjois-Koreassakin keikkailut Laibach on ansainnut kulttistatuksensa lähes 40-vuotisella urallaan omaperäisellä tavalla yhdistää musiikkiinsa niin politiikkaa, aktivismia kuin taidefilosofiaakin. Moninaisten musiikillisten kokeilujensa lisäksi yhtye on herättänyt huomiota live-esiintymisillään ja albumiensa kansitaiteella. Militarismista ja toisesta maailmansodasta ammentavat aiheet ovat aika-ajoin koettu poliittisesti arkaluontoiseksi. Tulevalla kiertueella yhtyeen on kerrottu panostavan entistä enemmän keikkojen visuaalisuuteen.

Laibach esiintyy Korjaamolla 13. marraskuuta.

Liput myynnissä Tiketissä perjantaina 19.5. klo 10

Keikat:
RedBerg Agency, Lenny Lindfors, lenny [dot] lindfors [at] redberg [dot] fi

Lisätietoja:
Timo Haapanen, Korjaamon musiikkiohjelmapäällikkö, timo [dot] haapanen [at] korjaamo [dot] fi 

www.laibach.org/
www.facebook.com/Laibach/
www.redberg.fi
www.facebook.com/redbergagency
www.korjaamo.fi

 

Kommentit