Korjaamo Insight
Login or Register to leave a comment

Meriteatterin maaginen esitys muutoksesta saa ensi-iltansa Kulttuuritehdas Korjaamolla 26. huhtikuuta

| 12.04.2017 - 12:22
|
Share

Meriteatterin maaginen esitys muutoksesta saa ensi-iltansa Kulttuuritehdas Korjaamolla

Mediatiedote 12.4.2017
Julkaisuvapaa heti

Meriteatterin kantaesitys Maailman meri – vesi on maailman muisti saa ensi-iltansa Kulttuurikeskus Korjaamolla 26.4.2017. Maailman meri kutsuu katsojat merimatkalle maailmaan, joka odottaa muutosta.

Merivirrat vaihtavat suuntaansa, sää käyttäytyy kummallisesti ja ihmisten väliin repeää railoja. Muutoksen kynnyksellä eräät yrittävät tavoittaa vanhaa viisautta, toiset kaipaavat kadonneita kaloja ja kolmannet keräävät kiviä taskuihinsa, jotta eivät lähtisi myrskytuulen mukana. Maailman meri -esitys tarkastelee ihmisiä, jotka elävät meren äärellä ja merestä. Esitys kysyy, kuinka meidän tulisi elää, kun kello on jo paljon ja aikaa on vähän. Kuinka tuntea lähestyvä muutos luissaan?

Maailman meri on syväsukeltava merimatka ja liitävä lentonäytös ihmisen ja luonnon suhteesta, sukupolvien välisestä syvyydestä ja vesireittien mahdollisuuksista. Soiva näyttämö ja ihmisäänistä rakentuva äänimaisema kutsuvat katsojat viimeiselle lauttamatkalle yhteisen vesipallomme uumeniin.

Maailman meri -esitystä on valmistettu meren rannoilla Turun saaristossa, Naantalin Rymättylän Röölän satamassa ja Keniassa Lamun saarella. Helsingin esitysten jälkeen esitys matkustaa heinäkuussa Meriteatterin kotiteatteriin Naantalin Röölään ja syksyllä kiertueelle muualle Suomeen. Meriteatteri on vieraillut Kulttuuritehdas Korjaamolla aikaisemmin esityksellään Laulu on meren laulu.


Ohjaus ja dramaturgia: Anni Mikkelsson
Esiintyjät: Ella Mettänen, Hannes Mikkelsson, Jaakko Ohtonen ja Jussi-Pekka Parviainen
Valosuunnittelu: Nadja Räikkä
Lavastus: Laura Halonen
Äänisuunnittelu: Jussi-Pekka Parviainen
Pukusuunnittelu ja rekvisiitta: Milla Järvinen
Graafinen suunnittelu: Antti Kekki
Valokuvat ja teaser: Mikko Kelloniemi
Tuotanto: Suvi Ahoniemi ja Tinni Torikka


Esitykset Korjaamolla:

ke 26.4. (ensi-ilta)
pe 28.4.
la 29.4.
la 20.5.
su 21.5. klo 15
ma 22.5.

Kaikki esitykset ovat klo 19, ellei toisin mainita.

Lippuhinnat 25 € / 20 € / 15€.
Liput ovat myynnissä Korjaamon lipunmyynnissä (Töölönkatu 51, puh 044 700 8822) sekä Tiketissä.


Meriteatteri 

Meriteatteri on vuonna 2013 perustettu vapaa ammattiteatteri, joka kiertää Suomea ja maailmaa kotipaikkanaan Röölän satama Naantalin Rymättylässä. Meriteatteri on juurevaa ja tutkivaa teatteria, jonka lähtökohtana on kollektiivisuus. Musikaalisen ensemblen esitykset laulavat menneestä ja tulevasta ja etsivät yhteyttä yli rajojen.

Meriteatteri on vieraillut esityksillään muun muassa Tampereen Teatterissa, Linnateatterissa Turussa ja Von Krahl -teatterissa Tallinnassa. Ryhmän vuosina 2013-2015 valmistama Lähtö-trilogia pohjautui Röölän sataman tarinoihin ja saaristoluontoon. Trilogia keräsi runsaasti kiitosta sekä kriitikoilta että katsojilta:

“Meriteatteri löytää jotakin, jota kaikki taiteentekijät etsivät, mutta harvat löytävät. He osaavat luoda tunteen, jossa tuttu tuntuu vieraalta ja vieras tutulta.”
– Pertti Julkunen, Demokraatti, 18.4.2016

Meriteatterin taiteellinen johtaja, esityksen ohjaaja-dramaturgi Anni Mikkelsson ja näyttelijä Hannes Mikkelsson aloittavat elokuussa 2017 Ylioppilasteatterin taiteellisina vastaavina. (Julkaisuvapaata tietoa vasta 18.4. alkaen.)

Meriteatterin kotisivut
Meriteatteri Facebookissa
Meriteatteri Instagramissa

Kuvamateriaali

Kuvamateriaalia Dropboxissa.


Lisätiedot 

meriteatteri [at] meriteatteri [dot] fi

Vastaava tuottaja:
Suvi Ahoniemi
puh. 050 523 30 99

Haastattelupyynnöt:
Tinni Torikka
puh. 040 715 94 06
aino [dot] torikka [at] gmail [dot] com

Taiteellinen sisältö:
Ohjaaja ja dramaturgi Anni Mikkelsson
puh. 040 706 79 88
anni [dot] mikkelsson [at] gmail [dot] com

Comments